“RHAPSODY IN BLUE” DOOR HET TWENTS JEUGD SYMFONIEORKEST -TJSO-

21 april 2023
19:00 tot 22:00

21 april 2023
19:00 tot 22:00
Locatie
Kristalkerk
P.C. Hooftlaan 210
Hengelo

“RHAPSODY IN BLUE” DOOR HET TWENTS JEUGD SYMFONIEORKEST -TJSO-

Vrijdag 21 april a.s. zal een bijzonder TJSO concert o.l.v. dirigent Carl Wittrock worden gepresenteerd in de Kristalkerk Hengelo. Het concert heeft de titel: “Rhapsody in Blue”

 

Reden is dat deze magistrale compositie van componist George Gershwin de rode draad is in het programma, en de piano een extra accent krijgt. Solist is pianotalent Evander Eijsink, hij is sinds vier jaar pianist in het TJSO.

 

Bijzonder te melden is dat ook pianoleerlingen van Oyfo Kunstenschool aan deze avond zullen deelnemen. Zij spelen o.a.een tweetal composities van Einaudi en worden begeleid door groot symfonieorkest. Een prachtige kans voor deze talenten!

Ook zal een quatre-mains compositie van F. Poulenc worden gespeeld door Senna Vos en Marijn Wormgoor, deelnemers aan het Prinses Christina Concours 2023.

 

Concertmeester Jildou van Felius zal vioolconcert nr.7 van componist Rode spelen, Daphne Korte en Sytse Bouma beide fagotspelers in het TJSO, zullen ieders één deel voor hun rekening nemen van het Fagotconcert van W.A.Mozart.

Het concert wordt geopend met ouverture Zauberflöte van W.A.Mozart en afgesloten met de bekende L’Arlesienne Suite van G.Bizet.

Kortom een avond om te genieten van muzikale jonge talenten.

 

Aanvang concert: 19.30 uur zaal is open vanaf 19.00 uur.

Locatie: Kristalkerk, P.C.Hooftlaan 210, 7552 HE Hengelo.

Entree volwassenen Euro 10,- Kinderen t/m 16 jaar Euro 5,- Tickets verkrijgbaar via de website www.tjso.nl of aan de zaal


Locatie
Kristalkerk
P.C. Hooftlaan 210
Hengelo